MET SOLAR ELEKTRICITEIT OPWEKKEN

Urban Oases wordt verlicht met energiezuinige ledlampen die kleuren afgeven. Hiermee wordt de hoeveelheid instromende fijnstof en uitstromende schone lucht zichtbaar gemaakt: rood is vuile lucht, groen is schone lucht en oranje zit daar tussenin.

De stroom die nodig is om Urban Oases in werking te stellen, wordt duurzaam opgewekt met nieuwe technieken.

Energie en licht

De stroom die nodig is om Urban Oases in werking te stellen, wordt duurzaam opgewekt met nieuwe technieken. In plaats van standaard zonnepanelen is Urban Oases voorzien van solartegels. Daken zijn niet de enige oppervlakken die gebruikt kunnen worden voor het opwekken van zonne-energie, daarom passen wij bij de Urban Oases zonnepanelen toe op de grond. Met behulp van de zonne-energie kan het systeem van de Urban Oases in werking gesteld worden.

Om de diverse systemen in Urban Oases te laten samenwerken en op afstand te besturen, beschikt Urban Oases over een computer met speciale software plus een database. Hierin worden de meetgegevens van temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdichtheid en de prestaties van de fijnstof filtersysteem opgeslagen.

Alle elektrotechnische oplossingen en het centrale beheersysteem zijn ontwikkeld en geïnstalleerd door PromTeg Industries in Duiven.

‘Met nieuwe energie-efficiënte, recyclebare en toekomstbestendige oplossingen in techniek kun je de wereld verbeteren.’

Peter Postma

PromTeg Industries: Peter Postma

De PromTeg Groep bestaat uit een aantal zelfstandige bedrijven die gezamenlijk een compleet palet elektrotechnische producten en diensten aanbieden op het gebied van gebouwbeheer, industriële automatisering en ICT. Tot de opdrachtgevers behoren zowel eigenaren en beheerders van gebouwen, de proces- en maakindustrie als facilitaire en technische diensten van diverse bedrijven. 

PromTeg Industries

De divisie PromTeg Industries houdt zich bezig met intelligente machine- en procesbesturingen voor de meest uiteenlopende branches. De dagelijkse werkzaamheden variëren van zowel hard- als softwarematig ontwerp tot het compleet bouwen en installeren van de besturingskasten in industriële omgevingen.

Out-of-the-box

‘In Urban Oases denkt PromTeg Industries mee over technische oplossingen,’ zegt Peter Postma, directeur van dit bedrijf. ‘Veel van onze medewerkers denken out-of-the box, waardoor we meer in huis hebben dan standaardoplossingen. Met nieuwe energie-efficiënte, recyclebare en toekomstbestendige oplossingen in techniek kun je de wereld verbeteren. Dat maakt Urban Oases voor ons extra interessant: innovaties die daarin succesvol zijn, kunnen we later toepassen in gebouwen of elders.’

PromTeg Industries

Innovatie 6
6921 RN Duiven
tel. 088-6571400
info@promtegindustries.nl
promteg.nl

Lees meer over onze innovatieve technieken:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!