DRINKWATER MAKEN VAN REGENWATER

Urban Oases zijn uitgerust met een innovatief watertappunt. Hier kunnen bezoekers hun dorst lessen met heerlijk schoon drinkwater, dat ter plekke uit regenwater wordt gewonnen. Dit is mogelijk dankzij het zogeheten Drop2Drink-systeem van het in Hardenberg gevestigde D2D Water Solutions.

‘Iedereen moet toegang krijgen tot schoon en veilig drinkwater. Ons systeem maakt dat op een simpele manier mogelijk.’

Zelfreinigend watertapsysteem

De Drop2Drink-unit is een zelfreinigend watertapsysteem dat regenwater via ultrafiltratie in drie stappen filtreert tot 100 procent bacterievrij drinkwater. Het systeem werd genomineerd voor de WIS-Award, de Achterhoek Open Innovatieprijs en de Nederlandse Innovatieprijs en eindigde steevast bij de beste drie.

In de Urban Oases wordt het opgevangen regenwater gebufferd in flexibele zakken en van daaruit naar de Drop2Drink-unit gepompt. Vanaf de unit lopen leidingen naar verschillende tappunten. Bezoekers die hier water drinken worden meteen ook bewust gemaakt van het wereldwijde watergebrek en het effect van waterbesparing op het milieu.

‘Voldoende schoon drinkwater voor de wereldbevolking. Een enorme uitdaging gezien de klimaatverandering, het verdwijnen van waterbronnen en de groei van de wereldbevolking.

Ton van Hecke

Ton's drijfveer

Ton van Hecke is al een leven lang bezig met water en het zuiveren ervan. In de jaren ’90 bedacht hij een filtersysteem om de legionellabacterie uit water te zuiveren. In 2018 startte hij samen met twee anderen idealisten D2D Water Solutions, dat verschillende slimme waterzuiveringssystemen ontwikkelt, produceert en levert. Zijn drijfveer: voldoende schoon drinkwater voor de wereldbevolking. Een enorme uitdaging gezien de klimaatverandering, het verdwijnen van waterbronnen en de groei van de wereldbevolking.

Drop2Drink-unit

Uitgangspunt van D2D Water Solutions is dat de systemen betrouwbaar, praktisch en betaalbaar zijn. Paradepaardje is de innovatieve Drop2Drink-unit, waarmee mensen veilig drinkwater kunnen winnen uit onbetrouwbaar kraanwater, regenwater, afvalwater en zelfs zeewater. Het systeem bestaat uit een compacte plug&play-unit die je net als een cv-ketel aan de muur hangt en gekoppeld is aan een regenwaterreservoir. Het is geschikt voor thuisgebruik, op scholen, kantoren en voor andere toepassingen. In feite overal waar behoefte is aan schoon drinkwater.

IKEA-bouwpakket

De innovatie is vooral interessant voor gebieden waar drinkwater een schaars goed is. Ton van Hecke: de Drop2Drink-unit is als een IKEA-bouwpakket overal ter wereld in elkaar te zetten en aan te vullen met lokale onderdelen.’ Maar ook in Nederland is het systeem van nut. Het oppompen en zuiveren van grondwater is een kostbaar proces, terwijl maar 1 procent van het opgepompte water als drinkwater wordt gebruikt. Van Hecke: ‘Dat kan efficiënter door drinkwater rechtstreeks uit regenwater te winnen. Zo kun je woningen behalve energieneutraal ook waterneutraal maken.’

Wereldwijd netwerk

D2D Waters Solution is klaar om de Drop2Drink-unit wereldwijd uit te rollen en zoekt partners en netwerken om dat zo snel mogelijk te realiseren. Van Hecke: ‘Hoe eerder mensen schoon drinkwater hebben en zelfvoorzienend zijn, hoe beter. Daarom doen we mee aan zo’n mooi en bijzonder project als Urban Oases. Een perfect uithangbord voor ons product.’

D2D Water Solutions BV

Bruchterweg 88
7772 BJ Hardenberg
tel. 085-0482209
info@d2dwatersolutions.com
www.d2dwatersolutions.com

 

Lees meer over onze innovatieve technieken:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!